Lappi Traktori aloittaa Pohjois-Suomessa Agritekin jälleenmyyjänä


Julkaistu: 10.05.2009


Agritekin pohjoisin jälleenmyyjä vaihtuu. Haka‐Traktorin myyjinä toimineiden Jukka ja Raija Mansikkasalon perustama uusi yritys, Lappi Traktori Oy, aloittaa New Holland, Case IH ja Kverneland‐tuotemerkkien valtuutettuna jälleenmyyjänä Keminmaalla ja Rovaniemellä. Uusi yhtiö jatkaa Haka‐Traktorin toimintaa näillä paikkakunnilla entisissä tiloissa, joissa konemyynnin lisäksi on kattavat varaosa‐ ja huoltopalvelut.

Uuden yrityksen perustaminen on luontevaa jatkoa Jukka ja Raija Mansikkasalon työlle, sillä he ovat vastanneet jo pitkään Haka‐Traktorin Keminmaan ja Rovaniemen myyntipisteiden toiminnasta. He ovat molemmat syntyisin Rovaniemen alueelta ja tuntevat alueen maaatalouskaupan vuosien kokemuksen perusteella. Pitkien etäisyyksien alueella yrittäjiltä vaaditaan joustavuutta ja järjestelykykyä. Myyntialue on pääsääntöisesti maidon‐ ja lihantuotantoaluetta, ja kiireet keskittyvät niiltä osin kesäkuukausille. Toisaalta urakoitsijoiden tarpeet lumitöiden osalta lisäävät talviajan asiakaskontakteja.

Haka‐Traktorin omistaja Pentti Vähäsöyrinki laajensi aikoinaan yritystään Keminmaalle ja Rovaniemelle, ja nyt luopuminen tuli ajankohtaiseksi, kun alueen henkilökunta oli kiinnostunut yrittäjäksi ryhtymisestä. Vähäsöyrinki myy liikkeensä pohjoisen alueen liiketoiminnan Mansikkasaloille, mutta jatkaa itse edelleen Oulun alueella Kempeleen pisteen toimintaa. Vähäsöyringin Kempeleen myymälä on myynniltään yksi suurimmista Agritekin jälleenmyyntipisteistä ja työllistää hänet täyspäiväisesti. Työntekijöitä Haka‐Traktorilla Kempeleessä on konemyynnissä huollossa, varaosissa ja yhteensä 14 henkilöä.

Lisätietoja:
Jukka Mansikkasalo, Lappi Traktori puh. 0400 287 163
Pentti Vähäsöyrinki, Haka‐Traktori puh. 0400 878 010
Pasi Eskelinen, Agritek Oy puh. 050 539 9674


« Palaa takaisin uutisiin